LoRa

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1

Wat is LoRa?

LoRa is een technologie voor low-power, wide-area networks (LPWAN) die wordt gebruikt voor Internet of Things (IoT) apparaten en machine-to-machine (M2M) communicatie. Het is een draadloze communicatietechnologie die apparaten in staat stelt om over grote afstanden (tot enkele kilometers in stedelijke gebieden en vele kilometers in landelijke gebieden) te communiceren met een lage stroomverbruik. Dit maakt het ideaal voor IoT-toepassingen die een lage datarate en een lange batterijduur vereisen.

Wat is het bereik van LoRa?

Het bereik van LoRa is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omgeving waarin het wordt gebruikt, de zend- en ontvangstapparatuur en de verzendingsinstellingen. Maar in algemene zin varieert het bereik van LoRa tussen de 2 en 10 kilometer in stedelijke omgevingen, en tot wel 15 kilometer in landelijke omgevingen. In bepaalde gevallen kan het bereik verder gaan, afhankelijk van specifieke omstandigheden. LoRa is specifiek ontworpen voor lange afstanden en het bereik is veel verder dan die van andere technologieën voor draadloze communicatie zonder gebruikt te maken van een GSM/telefoon netwerk.

Wie heeft LoRa bedacht?

LoRa is ontwikkeld door Semtech, een multinationale elektronica-ontwerp- en productiebedrijf gevestigd in Californië, Verenigde Staten. Semtech is gespecialiseerd in innovatieve, energie-efficiënte technologieën en producten voor diverse markten, waaronder communicatie, computing, consumentenelektronica en industriële automatisering. LoRa is ontwikkeld als onderdeel van Semtech's bredere inspanningen om de wereldwijde toepassing van Internet of Things (IoT) te bevorderen.