Sensors

105 ProductenPagina 1 van 5

Er zijn verschillende soorten Arduino sensoren op de markt beschikbaar, elk met hun eigen unieke functies en toepassingen. Zo zijn er bijvoorbeeld temperatuursensoren die worden gebruikt om de temperatuur in een bepaalde omgeving te meten, luchtdruksensoren die worden gebruikt om de luchtdruk in een bepaalde omgeving te meten, en vochtigheidssensoren die worden gebruikt om de luchtvochtigheid in een bepaalde omgeving te meten.

Er zijn ook bewegingssensoren, zoals infrarood sensoren en ultrasonische sensoren, die worden gebruikt om beweging te detecteren. Dit kan handig zijn voor het automatiseren van beveiligingssystemen of het maken van interactieve projecten.

Er zijn ook lichtintensiteitssensoren die worden gebruikt om het lichtniveau in een bepaalde omgeving te meten, en gasdetectiesensoren die worden gebruikt om bepaalde gassen te detecteren, zoals koolmonoxide of lachgas.

Verder zijn er ook sensoren beschikbaar voor het meten van afstand, zoals laserafstandsmeter sensoren en ultrasonische afstandssensoren. Dit kan handig zijn voor het maken van automatische parkeersystemen of het detecteren van obstakels in een bepaalde omgeving.

Kortom, er zijn veel verschillende soorten Arduino sensoren beschikbaar voor allerlei verschillende toepassingen. Of je nu wilt meten wat de temperatuur, luchtdruk, luchtvochtigheid, beweging, lichtintensiteit, gasgehalte of afstand is, er is zeker een sensor beschikbaar die aan je behoeften voldoet.