Arduino Shields

Filters
6 ProductenPagina 1 van 1

Wat zijn Arduino shields?

Arduino Shields zijn uitbreidingskaarten die speciaal zijn ontworpen om te worden gestapeld op een Arduino-bord. Ze bieden extra functionaliteit en mogelijkheden door extra componenten en circuits toe te voegen aan het Arduino-systeem. Shields maken het gemakkelijk om complexe projecten te bouwen zonder veel bedrading en solderen.

Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten Arduino Shields:

  1. Motor Shields: Deze shields zijn bedoeld voor het aansturen van motoren, zoals DC-motoren en stappenmotoren. Ze bevatten motorbesturingscircuits en interfaces om de motoren rechtstreeks aan te sluiten op de Arduino.

  2. Ethernet Shields: Ethernet Shields voegen ethernetconnectiviteit toe aan Arduino-borden. Hiermee kun je Arduino-projecten verbinden met een lokaal netwerk of het internet, waardoor je communicatie en gegevensoverdracht via TCP/IP kunt realiseren.

  3. WiFi Shields: WiFi Shields maken het mogelijk om draadloze connectiviteit toe te voegen aan Arduino-projecten. Ze hebben ingebouwde WiFi-modules waarmee je Arduino-borden kunt verbinden met draadloze netwerken en gegevens kunt verzenden en ontvangen.

  4. LCD Shields: Deze shields hebben een ingebouwd LCD-scherm, waardoor je tekst en afbeeldingen kunt weergeven zonder extra componenten of bedrading. Ze vereenvoudigen de gebruikersinterface van Arduino-projecten.

  5. Proto Shields: Proto Shields zijn voorzien van een lege printplaat met soldeerpunten en pinnen, waardoor je je eigen circuits en componenten kunt toevoegen. Ze zijn handig voor het maken van aangepaste uitbreidingen en het prototypen van nieuwe circuits.

Er zijn ook Shields beschikbaar voor specifieke toepassingen, zoals sensoren, GPS, Bluetooth, RFID en meer. Deze Shields bieden extra functionaliteit en maken het mogelijk om eenvoudig hardwarecomponenten aan te sluiten en te gebruiken in je Arduino-projecten.

Het gebruik van Shields vereist meestal eenvoudige stapeling op het Arduino-bord, waarbij de pinnen van het bord worden verbonden met de juiste pinnen op de Shield. Dit maakt het gemakkelijk om de functionaliteit van je Arduino-project uit te breiden zonder dat je veel complexe bedrading hoeft te doen.