Spanningsregelaars

Filters
58 ProductenPagina 1 van 3

Spanningsregelaars, ook wel spanningstroommiddelaars genoemd, zijn elektronische componenten die worden gebruikt om de spanning van een elektrische stroom te regelen. Ze worden vaak gebruikt om de spanning van een wisselstroom naar een gelijkstroom te omzetten, wat belangrijk is voor het aansturen van elektronische apparaten die specifieke spanningseisen hebben.

Spanningsregelaars zijn ook handig voor het aanpassen van de spanning voor het opladen van batterijen of het aansturen van motoren. Er zijn verschillende soorten spanningsregelaars, zoals linears, switchings en digitale regelaars.

Linear spanningsregelaars werken door middel van een transistoraanpassing en zijn efficiënt, maar produceren veel hitte.

Switching spanningsregelaars werken door middel van schakelaars en zijn efficiënter, maar produceren een gepulste spanning die soms problemen kan veroorzaken.

Digitale spanningsregelaars werken met behulp van microprocessoren en zijn zeer nauwkeurig, maar duurder.

Spanningsregelaars zijn onmisbaar in een breed scala aan toepassingen, zoals in elektronische apparaten, automatisering en industriële processen.